Najlažji način za pripravo goste in kremaste juhe: brez moke in smetane

Rezultat je gladka, prijetno gosta juha, za katero se zdi, da ste ji dodali smetano.

Jesen je čas prijetnosti, topline in seveda domačih juh. Toda kako jo narediti gostejšo in bolj kremasto, ne da bi ji dodali moko ali smetano? Najboljši način, kako juho narediti kremasto, pripoveduje RBC-Ukrajina s sklicevanjem na Daily Express.

Najboljši način za kremasto juho

Odgovor je preprost: prvi jedi dodajte krompir. To je najprimernejša in najučinkovitejša sestavina za zgoščevanje juh.

Kateri krompir izbrati za juho

Vse sorte niso primerne:

  • Idealne so mokaste (drobljive) sorte. V notranjosti so rahli in vsebujejo veliko škroba, zato so odlični za zgoščevanje juh, enolončnic in omak.
  • Voskaste sorte, kot je mladi krompir – niso primerne: tudi po kuhanju ostanejo gladke, zato so primernejše za solate.

Kako uporabiti krompir za zgoščevanje juhe

  1. Med kuhanjem juhe dodajte narezan krompir.
  2. Krompir skuhajte posebej, ga pretlačite in dodajte jedi.
  3. Uporabite suh pire krompir – to je najlažji in najhitrejši način.
  4. Dodajte eno žlico takšnega pire krompirja, premešajte in počakajte nekaj minut, juha bo postala gostejša in bogatejša.

Na testu revije The Kitchn je ta metoda dobila 8 od 10 točk in bila izbrana za “najlažjo med vsemi”. Rezultat je gladka, prijetno gosta juha, pri kateri se zdi, kot da ste ji dodali smetano, čeprav gre le za krompir.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Najboljši nasveti in življenjski triki