Kaj za kruh in moko namesto drobtin in moke: skrivnost puhastega in sočnega kotleta s hrustljavo skorjico

Fotografija: iz odprtih virov

Zaradi tega premaza so kotleti mehki in imajo veliko soka, ki med cvrtjem ne izteče.

Ko pripravljamo domače kotlete, želimo, da so v notranjosti mehki in sočni, hkrati pa imajo hrustljavo zlato skorjico, ki jih naredi popolne. Toda včasih se zgodi, da so zaradi drobtin ali moke kotleti preveč gosti, skorja pa postane groba in vpije veliko maščobe. Vendar obstaja nekaj naravnih, okusnih in zdravih nadomestkov, ki ne le oblikujejo rjavo skorjico, ampak tudi ohranijo sok v notranjosti kotletov.

S čim speči kotlete, da bodo puhasti, sočni in z zlato skorjico

  • Ovseni kosmiči. Zdrobljeni ovseni kosmiči odlično ohranijo svojo obliko, vendar ne zamašijo strukture kotletov. Vpijejo nekaj soka, zato so kotleti v notranjosti mehki in rahlo hrustljavi. Ta premaz je idealen za piščančje in zelenjavne kotlete.
  • Krompir vsebuje sok in daje volumen. Zaradi nje so kotleti puhasti, kot sufle. Kotlete je treba popražiti v suhem zdrobu, ne da bi jih prej pomočili v jajca, da dobijo enakomerno skorjico brez odvečne maščobe.
  • Koruzna moka ali zdrob ustvarita izjemno okusno, tanko in hrustljavo skorjico s prijetnim okusom po oreščkih. Ta premaz je primeren za vse vrste mesa in celo za ribe. Koruzno moko zmešajte s ščepcem začimb ali posušenega česna in okus kotletov bo še globlji.
  • Sezam ali mleta lanena semena. Če želite kotletom dati nenavaden okus, jih poskusite popražiti v zdrobljenih semenih. Sezam daje nežen okus, lan pa rahlo oreščkasto noto in dodatne koristi.

Za enakomerno skorjico pustite kotlete pred cvrtjem 5 minut počivati, preden jih spečete. Takrat se bo obloga bolje sprijela, hrustljavost pa bo daljša tudi po ohladitvi.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Najboljši nasveti in življenjski triki