Najlažja pečena skuša: pripravljena v 30 minutah in se topi v ustih

Foto: iz javnih virov

Pečena skuša je na zunaj rahlo karamelizirana, v notranjosti pa izjemno sočna.

Če iščete idejo za hitro večerjo, bo ta recept za pečeno skušo prava izbira. Riba je sočna, mehka in aromatična, predvsem pa je pripravljena v samo pol ure. Kako pripraviti okusno ribo, da bo tudi zdrava, piše RBC-Ukrajina s sklicevanjem na Recepti iz Viktorije na Facebooku.

Recept

Sestavine:

  • skuša – 1 kos.
  • začimbe – črni poper, koriander (po okusu)

Za marinado:

  • sojina omaka – 5 žlic.
  • limonin sok – 1 žlica.
  • sladkor – 1 žlička.
  • rastlinsko olje – 1 žlica.

Priprava:

  1. Odstranite glavo, rep, plavuti in hrbtenico. Ribo temeljito očistite notranjosti in črne folije. Oba fileja posujte s črnim poprom in koriandrom na obeh straneh, nato ju narežite na koščke.
  2. V skledi zmešajte sojino omako, limonin sok, sladkor in rastlinsko olje.
  3. Sojina omaka daje jedi uravnotežen, bogat in hkrati nežen okus.
  4. Ribo prelijte z marinado in jo pustite 30 minut, da skuša vpije okus začimb. Kose položite v čolničke iz folije s kožo navzgor in jih za 15 minut postavite v predhodno ogreto pečico pri 200 °C.

Pečena skuša je na zunaj rahlo karamelizirana, v notranjosti pa izjemno sočna. Limona doda svežino, sojina omaka pa poudari naravni okus ribe.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Najboljši nasveti in življenjski triki