Foto: iz javnih virov
Pečena skuša je na zunaj rahlo karamelizirana, v notranjosti pa izjemno sočna.
Če iščete idejo za hitro večerjo, bo ta recept za pečeno skušo prava izbira. Riba je sočna, mehka in aromatična, predvsem pa je pripravljena v samo pol ure. Kako pripraviti okusno ribo, da bo tudi zdrava, piše RBC-Ukrajina s sklicevanjem na Recepti iz Viktorije na Facebooku.
Recept
Sestavine:
- skuša – 1 kos.
- začimbe – črni poper, koriander (po okusu)
Za marinado:
- sojina omaka – 5 žlic.
- limonin sok – 1 žlica.
- sladkor – 1 žlička.
- rastlinsko olje – 1 žlica.
Priprava:
- Odstranite glavo, rep, plavuti in hrbtenico. Ribo temeljito očistite notranjosti in črne folije. Oba fileja posujte s črnim poprom in koriandrom na obeh straneh, nato ju narežite na koščke.
- V skledi zmešajte sojino omako, limonin sok, sladkor in rastlinsko olje.
- Sojina omaka daje jedi uravnotežen, bogat in hkrati nežen okus.
- Ribo prelijte z marinado in jo pustite 30 minut, da skuša vpije okus začimb. Kose položite v čolničke iz folije s kožo navzgor in jih za 15 minut postavite v predhodno ogreto pečico pri 200 °C.
Pečena skuša je na zunaj rahlo karamelizirana, v notranjosti pa izjemno sočna. Limona doda svežino, sojina omaka pa poudari naravni okus ribe.
