Slastne pite z najmanj truda
Včasih želite peči doma, vendar imate v hladilniku minimalno količino izdelkov. Takrat vam pride prav ta hiter recept za piroge brez mleka in jajc. RBC-Ukrajina nam pove, kako pripraviti pecivo, pri čemer navaja objavo kuharice Jane Lubowitz na Facebooku.
Recept
Sestavine:
- Voda – 3 skodelice
- Sveži kvas – 100 g
- Sladkor – 4 žlice.
- Sol – 1 žlička.
- Rastlinsko olje – 150 g
- Moka – 600-700 g moke
- Nadev – 200 g marmelade ali poljubnega nadeva po vaši izbiri
Priprava
- Vodo segrejte na 40 °C, raztopite kvas, dodajte sladkor in nekaj žlic moke. Pustite vzhajati 15 minut – testo mora narasti in postati rahlo.
- Dodajte sol, postopoma dodajte preostalo moko in prilijte olje. Zgnetite mehko testo, ki se ne lepi na roke.
- Testo razdelite na kose, razvaljajte ploščate kruhke, na sredino položite nadev (marmelado, krompir, zelje ali mak) in robove tesno zaprite.
- Pecivo položite na pergament in ga takoj položite v pečico, ogreto na 180 °C. Pecite 15-17 minut, da se zlato zapečejo. Pripravljene kruhke premažite z maslom ali rastlinskim oljem (za pusto različico).
