Rezultat je nežna, homogena masa, ki jo lahko namažete na kruh ali dodate jedem.
Domač topljeni sir je preprost način za pridobivanje naravnega in zdravega izdelka brez umetnih dodatkov. Tako boste dobili nežno, homogeno maso, ki jo lahko namažete na kruh ali dodate jedem. O tem poroča RBC-Ukrajina s sklicevanjem na stran Instagram blogerja za hrano Alexa Mila.
Topljeni sir: enostaven recept
Sestavine:
- skuta – 350 g (5%)
- jajca – 2 kosa.
- maslo – 60 g (82,5 %)
- sol – 1 čajna žlička
- soda bikarbona – 1/2 žličke
- česen – 2-3 stroki
- šopek drobno sesekljanega kopra
Skupni čas priprave je 20 minut in 1 ura za vlaganje v hladilniku.
Priprava
- Skuto, jajca, olje, maslo, sol in sodo bikarbono s paličnim mešalnikom stepemo v homogeno maso brez grudic.
- Nato jo prenesite v ponev z debelim dnom in postavite na šibek ogenj.
- Neprestano mešajte z lopatico, dokler zmes ne postane tekoča.
- Nato zmes vlijte v kremšnite, dodajte sesekljan česen in koper.
- Za eno uro postavite v hladilnik, da se strdi.
