Testenine s pečenimi gobami: recept za aromatično jed, ki se zaljubi v prvo žlico

Fotografija: iz odprtih virov

Testenine postrezite v globokem krožniku, posujte s parmezanom in vejico timijana.

Testenine so vedno dobra ideja. Ne potrebuje nepotrebnih besed ali zapletenih omak, saj je njena moč v preprostosti. Še posebej, če jo postrežete z dišečimi pečenimi gobami, nežnim kremnim sirom in zelišči. Foodblogerka Olga Ryabenko nam je povedala, da za pripravo jedi iz restavracije doma ni treba več ur stati ob štedilniku. Slastno jed je lahko pripraviti zelo preprosto. Jesen je sezona gob in težko je najti izdelek, ki bi bolje izražal njeno razpoloženje.

Pečene gobe imajo bogat, rahlo dimljen okus, ki se dobro ujema s kremnimi omakami. V kombinaciji s testeninami ustvarijo popolno jed, ki ogreje telo in dušo.

Recept

Sestavine:

  • Testenine 300 g
  • Gobe (jurčki ali divje gobe) 400 g
  • Rdeča čebula 1 kos.
  • Česen 1 glava
  • Oljčno olje 2 žlici.
  • Timijan 1 žlička
  • Kremni sir 200 g
  • Sol
  • Poper

Kuhanje

  1. V pekač dajte narezane gobe, pol kolobarja rdeče čebule, na pol prerezano glavo česna in kremni sir.
  2. Pokapajte z oljčnim oljem, soljo, poprom in dodajte timijan.
  3. Peci pri 200 °C približno 30 minut, da se zelenjava zmehča, sir pa pozlati in zmehča.
  4. Medtem ko se gobe pečejo, skuhajte testenine, dokler ne postanejo al dente.
  5. Po kuhanju ne pozabite pustiti nekaj vode, saj bo pomagala ustvariti popolno omako.
  6. Vzemite model iz pečice, dodajte malo vode iz testenin in dobro premešajte, omaka bo postala svilnata in aromatična.
  7. Vroče testenine takoj položite v model in jih nežno premešajte.

Nasveti

  • Za globlji okus dodajte malo belega vina, medtem ko se gobe pečejo.
  • Če vam je všeč vlečenje, na koncu dodajte nekaj naribanega parmezana ali modrega plesnivega sira.
  • Gozdne gobe bodo dale bolj izrazit okus, vendar se dobro obnesejo tudi navadne gobe.

Testenine postrezite v globokem krožniku, potresite s parmezanom in vejico timijana. Prižgite svečo, prižgite nežno glasbo in pustite, da vonj po gobah napolni hišo s toplino.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Najboljši nasveti in življenjski triki