Zakaj dodati sladkor pri kuhanju krompirja – kuharska skrivnost

Fotografija: iz odprtih virov

Sladkor je ojačevalec okusa, zato se okus starega krompirja le malo razlikuje od okusa mladega krompirja.

Starega krompirja ni tako lahko olupiti in nima tako bogatega okusa kot mladi krompir, vendar vseeno obstaja nekaj trikov, ki vam lahko pomagajo pripraviti jed iz starega krompirja, da bo enako dobra kot mladi krompir.

Z dodajanjem majhne količine sladkorja v vodo med kuhanjem (1-2 čajni žlički sta dovolj) lahko izboljšate okus starega krompirja.

Vendar pa morate sladkor dodati šele po tem, ko vodo s krompirjem zavrete. Priporočljivo pa je, da skupaj s sladkorjem dodate tudi žličko limoninega soka, saj boste tako preprečili, da bi krompir potemnel.

Kuharji tudi priporočajo, da krompirja ne dajete v hladno, temveč v vrelo vodo, da se ohrani čim več koristnih snovi.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Najboljši nasveti in življenjski triki