Burgerji iz rogljičkov: recept za gastronomski hit letošnje sezone

Foto: iz javnih virov

Burgerji iz rogljičkov so odlični s kozarcem lahkega rdečega vina pinot noir ali penečega prosecca, če si želite praznovanja.

Nežnost francoskega rogljička in sočnost ameriškega burgerja skupaj ustvarita kulinarično romanco, ki jo boste želeli ponoviti v svoji kuhinji.

Če menite, da vas pri burgerjih nič več ne preseneča, spoznajte Croissant Smash Burger. V zadnjih nekaj mesecih je postal stalnica fudtrendov na TikToku in Instagramu, saj nežno testo namesto običajne žemljice spremeni priljubljeno hitro prehrano v nekaj glamuroznega in elegantnega.

Skrivnost je preprosta, rogljiček namesto težke žemljice, kremna mešanica majoneze, karamelizirane čebule in kislih kumaric namesto običajne omake, meso pa je odlično pečeno, tanko in sočno. To ni le burger, to je burger za tiste, ki imajo radi življenje z okusom. Podroben recept za njegovo pripravo pa je opisan na strani sapor.

Recept

Sestavine:

Burger

  • mleto goveje meso 700 g
  • listi ledene gore
  • paradižnik
  • rezine sira
  • veliki rogljički 4 kosi
  • sol
  • poper

Karamelizirana čebula

  • velika bela čebula 2 kosa.
  • oljčno olje 1 žlica
  • maslo 2 žlici
  • sladkor 1 žlička
  • sol

Omake

  • majoneza
  • kečap
  • karamelizirana čebula
  • kisle kumarice
  • gorčica 1 žlica
  • beli kis 1 žlička
  • sladkor 1 žlička
  • sol
  • črni poper

Česnovo olje

  • stopljeno maslo
  • sesekljan peteršilj
  • česen v prahu 1 žlička
  • česnova pasta 1 žlička
  • sol

Priprava

  1. V srednje veliki skledi zmešajte majonezo, kečap, čebulo, ocvirke, gorčico, kis, sol, poper in sladkor.
  2. Dobro premešajte in postavite v hladilnik, omaka se bo sproti pripravljala, medtem ko boste pripravljali preostali obrok.
  3. Na nizki temperaturi stopite maslo in olje, dodajte čebulo, sladkor in sol.
  4. Med občasnim mešanjem kuhajte 15-20 minut, dokler se ne zmehča, postane jantarnozlata in sladka.
  5. Meso razdeli na 4 obroke po približno 100-120 g.)
  6. Oblikujte kroglice, nato pa jih sploščite v tanke, ravne “pletenine”, nekoliko večje od rogljička.
  7. Začinite s soljo in poprom.
  8. V dobro segreti ponvi jih na vsaki strani 2 minuti pražite, da postanejo zlati.
  9. Po obračanju na vrh dodajte gorčico, nato pa na vrh takoj položite rezino sira. Pecite še 1-2 minuti, da se sir stopi.
  10. Kroasane prerežite na pol, rezine premažite s česnovim maslom in jih na suhi ponvi ocvrite do hrustljavosti. Že na tej stopnji se vam bo vonj nasmehnil.
  11. Spodnjo polovico rogljička namažite z omako, položite liste ledene gore, paradižnik, vročo rezino, še eno žlico omake in pokrijte z drugo polovico rogljička.

Nasveti

  • Če želite, da je burger “restavracijske kakovosti”, česnovi mešanici dodajte malo tartufovega olja.
  • Če ne jeste rdečega mesa, poskusite mleto meso nadomestiti s puranom ali piščancem.
  • Za popoln foodstyling pred serviranjem posujte vrh rogljička z drobno morsko soljo.

Kroasanovi burgerji se odlično ujemajo s kozarcem lahkega rdečega vina pinot noir ali penečega vina prosecco, če si želite praznovanja. Za brezalkoholno različico pa lahko uporabite ohlajeno limonado z baziliko ali kolo.

Malo francoskega glamurja, ameriškega pogona in domače topline in vaša družina bo to jed zagotovo želela imeti na jedilniku za vedno.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Najboljši nasveti in življenjski triki