Jed je preprosta za pripravo in se izkaže za tako okusno, da bo zagotovo postala vaša najljubša.
Obilna in okusna jed za vsak dan. Kupite mesnata svinjska rebra z maščobnimi plastmi.
Ta jed je preprosta za pripravo in tako okusna, da bo zagotovo postala vaša najljubša.
Recept
Sestavine:
- Svinjska rebra 800 g
- belo zelje 1,300 kg
- čebula 1 kos (velik)
- korenje 1 kos.
- paradižnikova pasta 1 žlica.
- mleta paprika 2 žlički.
- lovorjev list 1 kos.
- voda 120 ml
- maslo 1 žlička.
- mleti črni poper
- sol
Priprava:
- Svinjska rebra operite, osušite s papirnato brisačo, narežite na porcijske kose, posolite in popoprajte.
- Olupite čebulo in korenje. Čebulo narežite na srednje velike kocke, korenček naribajte na grobem strgalu.
- Zelje narežite na grobe slamice.
- V ponvi segrejte rastlinsko olje, položite svinjska rebra in jih na obeh straneh na močnem ognju zlato popečite, nato jih prestavite na krožnik.
- V tej ponvi prepražite čebulo, da se zmehča, dodajte korenje, pražite 2 minuti, nato paradižnikovo mezgo in pražite še 2 minuti. Prilijte vročo vodo, položite zelje, svinjska rebra, dodajte maslo, papriko, mleti črni poper, lovorov list, sol in premešajte. Pokrijte s pokrovko in ob občasnem mešanju dušite 15-20 minut.
Če se dušeno zelje s svinjskimi rebrci izkaže za suho, dodamo še 100-120 ml vroče vode.
