Dušeno zelje s svinjskimi rebri: recept za priljubljeno jed

Jed je preprosta za pripravo in se izkaže za tako okusno, da bo zagotovo postala vaša najljubša.

Obilna in okusna jed za vsak dan. Kupite mesnata svinjska rebra z maščobnimi plastmi.

Ta jed je preprosta za pripravo in tako okusna, da bo zagotovo postala vaša najljubša.

Recept

Sestavine:

  • Svinjska rebra 800 g
  • belo zelje 1,300 kg
  • čebula 1 kos (velik)
  • korenje 1 kos.
  • paradižnikova pasta 1 žlica.
  • mleta paprika 2 žlički.
  • lovorjev list 1 kos.
  • voda 120 ml
  • maslo 1 žlička.
  • mleti črni poper
  • sol

Priprava:

  1. Svinjska rebra operite, osušite s papirnato brisačo, narežite na porcijske kose, posolite in popoprajte.
  2. Olupite čebulo in korenje. Čebulo narežite na srednje velike kocke, korenček naribajte na grobem strgalu.
  3. Zelje narežite na grobe slamice.
  4. V ponvi segrejte rastlinsko olje, položite svinjska rebra in jih na obeh straneh na močnem ognju zlato popečite, nato jih prestavite na krožnik.
  5. V tej ponvi prepražite čebulo, da se zmehča, dodajte korenje, pražite 2 minuti, nato paradižnikovo mezgo in pražite še 2 minuti. Prilijte vročo vodo, položite zelje, svinjska rebra, dodajte maslo, papriko, mleti črni poper, lovorov list, sol in premešajte. Pokrijte s pokrovko in ob občasnem mešanju dušite 15-20 minut.

Če se dušeno zelje s svinjskimi rebrci izkaže za suho, dodamo še 100-120 ml vroče vode.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Najboljši nasveti in življenjski triki