Foto: iz javnih virov
Jed je kot nalašč za družinsko večerjo ali praznično mizo, njen okus pa bo presenetil tudi tiste, ki se ne štejejo za ljubitelje mesa.
Aromatična, sočna in mehka, tako zelo, da se dobesedno ločijo od kosti – takšna so pečena rebra, pripravljena po tem domačem receptu. Jed je idealna za družinsko večerjo ali praznično mizo, njen okus pa bo presenetil tudi tiste, ki se nimajo za ljubitelje mesa. Recept za neprekosljiva rebrca deli RBC-Ukrajina s sklicevanjem na objavo v skupnosti Recepti iz Viktorije na Facebooku.
Recept
Sestavine:
- Svinjska rebra – 1,5 kg
- kečap “Tender” – 150 g
- gorčica z medom (s polnovrednimi žiti) – 1 žlica.
- sojina omaka – 100 g
- balzamični kis – 50 g
- med – 2 žlici.
- česen – 2 stroka
- pomaranča – 1 kos.
- sladkor – 4 žlice.
- sol – ½ žličke.
- voda – 500 ml
- temno pivo – 500 ml
Priprava:
- V veliki posodi zmešajte kečap, gorčico, sojino omako, kis, med, sol, sladkor, strt česen in olupljene rezine pomaranče.
- Dodajte rebra, prilijte vodo in pivo. Pokrijte s pokrovom ali folijo, tako da para ne sme uhajati, in na nizki temperaturi kuhajte 1-1,5 ure, da ne zavre.
- Odstranite rebra, omako precedite in jo v ponvi kuhajte, dokler se ne zgosti.
- Z njo premažite meso in ga 20 minut pecite pri 180 °C, da se ustvari aromatična glazura.
- Rebrca postrezite z žlico kečapa, vloženo rdečo čebulo ali nežnim pire krompirjem.
- Zaradi karamelne skorjice, citrusov, pomaranče in okusa medene gorčice bo ta jed pravi kulinarični užitek.
