Ta recept je star že 60 let: slavni kuhar je povedal, kako narediti limonin mafin.

Po besedah Mary Berry je ta recept njen najljubši.

Ni boljše in bolj sveže sladice od limoninega mafina s sladkim testom in prijetno kislostjo. Zlasti njen recept je delila slavna kuharica Mary Berry, poroča Express.

“Če kogar koli vprašate, kateri je njegov najljubši keks, bo odgovor skoraj vedno ‘limonin’. Vsekakor je moj najljubši,” je zagotovila.

Kraljica peke je ta recept razvijala več let, da bi bil popoln.

“Maryjin limonin mafin je priljubljen že od šestdesetih let prejšnjega stoletja in je recept, za katerega jo na ulici najpogosteje sprašujejo,” piše na spletni strani BBC Food.

Recept

Sestavine

Za kolačke:

  • 225 g olja za peko ali masla, sobne temperature;
  • 225 g sladkorja;
  • 275 g moke;
  • dve čajni žlički pecilnega praška;
  • štiri kokošja jajca;
  • štiri žlice mleka;
  • dve limoni, samo drobno naribana lupina.

Za glazuro:

  • 175 g sladkorja;
  • sok dveh limon.

Priprava

  1. Pečico segrejte na 180 °C/160 °C in pekač namastite z oljem, dno pa obložite s pergamentnim papirjem.
  2. Vse sestavine zmešajte v veliki skledi in jih dve minuti stepajte z električnim mešalnikom ali dokler ne postanejo gladke. Nato mešanico vlijte v model in zgladite površino.
  3. Keks nato pecite 35-40 minut, dokler se testo ne odlepi od sten kalupa in je čvrsto, ko s prstom rahlo pritisnete na sredino testa.
  4. Hkrati pripravite glazuro. Zmešajte sladkor z limoninim sokom in mešajte do tekoče konsistence.
  5. Pecivo pustimo v modelu hladiti pet minut, nato ga vzamemo ven, ne da bi odstranili papir za peko, in ga položimo na rešetko nad pladenj.

“Površino toplega peciva premažite z glazuro in pustite, da se strdi. Odstranite papir za peko in pecivo narežite na kose, da ga postrežete. To pecivo bo v nepredušni posodi ostalo sveže tri do štiri dni, zelo dobro pa se tudi zamrzne,” je poudaril Express.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Najboljši nasveti in življenjski triki