Jajčevci: okusen prigrizek, ki ga pripravimo za vso zimo

Fotografija: iz odprtih virov

Nastala je pikantna jed, ki jo lahko postrežemo kot hladno predjed in kot prilogo k mesu ali krompirju.

Jajčevci so prava klasika domače kuhinje. Združujejo nežno meso, sladko pikantnost paprike in okus česna. Izkazalo se je, da gre za slano jed, ki jo postrežemo kot hladen prigrizek in prilogo k mesu ali krompirju. Recept za ta okusen prigrizek deli RBC-Ukrajina s sklicevanjem na kanal Telegram Konzerviranje in kuhanje.

Recept

Sestavine:

  • jajčevci – 3 kg
  • sladka rdeča paprika – 1 kg
  • grenka paprika – 1-3 stroki
  • česen – 300 g
  • sladkor – 1 skodelica
  • jabolčni kis – 1 skodelica
  • rastlinsko olje – 1 skodelica
  • sol – 1,5 žlice.

Priprava:

  1. Pripravite zelenjavo. Jajčevce olupite s pecljev in jih glede na velikost prerežite po dolžini ali na pol. Solimo in pustimo stati 2 uri, da se sprosti grenkoba.
  2. Nato jajčevce na malo olja popražite, da se rahlo zlato obarvajo. Papriko, grenko papriko in česen zmeljite v mlinčku za meso. Mešanici dodajte sladkor, sol, kis in olje ter dobro premešajte.
  3. Z nastalo aromatično omako prelijte jajčevce in nežno premešajte. Pustite, da se jed nekaj časa razkuha, nato pa jo lahko poskusite.
  4. Če želite pripraviti pripravek za zimo, dajte mešanico v sterilizirane kozarce (0,7 litra) in sterilizirajte 40 minut, nato pa zavijte pokrovčke.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Najboljši nasveti in življenjski triki