Foto: iz javnih virov
Kombinacija pekoče paprike čili in sladke paprike bo poudarila vse prednosti jedi, čudovita barva pa bo polepšala vsako mizo.
Ta omaka je božji dar za ljubitelje pikantno-sladkih omak! Svetla, aromatična, rahlo pikantna in zmerno pikantna bo odličen dodatek mesu, ribam, rižu, testeninam, jedem z žara ali z žara.
Kombinacija pekoče paprike čili in sladke paprike bo poudarila vse prednosti jedi, lepa barva pa bo okrasila vsako mizo.
Recept
Sestavine:
- paprika čili 6 kosov.
- paprika 2 kosa.
- česen 8 strokov
- sladkor 200 g
- 9% kis 100 ml
- sol 1 čajna žlička (ne polna)
Priprava:
- Česen olupite in razrežite na dva kosa.
- Papriko operite in odstranite peclje.
- Papriko čili narežite na kolobarje, papriki odstranite semena in jo narežite na kocke.
- Česen, čili in papriko dajte v posodo mešalnika in sesekljajte do gladkega. Mešanico prenesite v lonec, dodajte sladkor, sol in kis ter kuhajte 30 minut. Prelijte v kozarce, ohladite in pošljite v hladilnik.
Nasveti:
- Če želite manj pekočo omako, čiliju odstranite semena.
- Preden začnete delati s pekočo papriko, si nadenite rokavice.
