Hruškov tart brez moke: recept kot v najboljši slaščičarni

Foto: iz javnih virov

To bo odlična izbira za jesensko čajanko.

Nežna hruškova pita je pripravljena brez grama moke, po okusu pa ni slabša od sladic iz najboljših slaščičarn. Bila bo idealna izbira za jesensko čajanko. O tem poroča RBC-Ukrajina s sklicevanjem na kanal YouTube Lilije Cvit, znane kuharice in blogerke o hrani.

Hruškova pita brez moke: enostaven recept

Sestavine:

  • zdrob – 200 g
  • kefir – 200 g
  • jajca – 2 kosa
  • sladkor – 50 g
  • soda – 5 g
  • kakav – 20 g
  • hruške – 400 g
  • maslo – 20 g
  • sladkor – 30 g

Priprava

  1. V skledo dodajte kefir, jajca, sladkor in sodo bikarbono. Vse skupaj temeljito premešamo in pustimo stati 30 minut, da zdrob nabrekne.
  2. V ponvi na stopljeno maslo dodajte sladkor in narezane hruške. Dušimo in nenehno mešamo.
  3. Hruške položite na dno pekača, obloženega s pergamentom. Mešanici zdroba dodajte kakav in premešajte. Testo enakomerno razporedite po hruškah.
  4. Pecite pri 150 stopinjah 35 minut.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Najboljši nasveti in življenjski triki