Piščančji file z zelenjavo

Fotografija: iz odprtih virov

Postrezite za kosilo ali večerjo s katero koli prilogo ali kot samostojno jed.

Zelenjava se odlično ujema s piščančjim filejem. Postrezite za kosilo ali večerjo s katero koli prilogo ali kot samostojno jed. Priprava je zelo preprosta: piščančji file rahlo popečemo v ponvi, zelenjavo narežemo na kocke ali rezine, dodamo začimbe in spečemo v pečici.

Recept

Sestavine:

  • piščančji file 300 g
  • bučke 0,5 kosa.
  • jajčevci 1 kos.
  • paprika 1 kos.
  • gobe 5 kosov.
  • češnjev paradižnik 10 kosov.
  • rastlinsko olje 2 žlici.
  • Provansalska zelišča 0,5 žličke.
  • začimbe za piščanca 0,5 žličke.
  • sol

Priprava:

  1. Piščančji file očistite folije, operite, osušite s papirnato brisačo, dodajte začimbe za piščanca, rastlinsko olje, sol, premešajte in pustite stati 10 minut.
  2. Operite zelenjavo.
  3. Bučke in jajčevce narežite na velike kocke.
  4. Papriki odstranite semena in peclje ter jo narežite na rezine.
  5. Gobe razrežite na dva ali štiri dele.
  6. V ponvi (brez rastlinskega olja) na močnem ognju 2-3 minute z obeh strani popečemo piščančji file, da dobi zlato skorjico, in ga položimo v pekač, nato dodamo bučke, jajčevce, gobe, jurčke, potresemo s provansalskimi zelišči, solimo, premešamo in pošljemo v predhodno ogreto pečico na 200 stopinj za 25-30 minut. File narežemo na trakove, razporedimo zelenjavo in postrežemo.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Najboljši nasveti in življenjski triki