Pizzabones: recept za izvirno pecivo

Fotografija: iz odprtih virov

Kot nalašč za večer s prijatelji, gledanje televizijskih serij ali samo skodelico kakava.

To niso le prigrizki, ampak majhne umetnine, ki dišijo po pici, so videti kot mini žemljice in izginejo s krožnika hitreje, kot rečeš “samo še ena”.

Pizzabones so odlična izbira za domačo večerjo, praznično mizo ali večer, ko si želite nekaj okusnega brez prevelikega truda. Gre za miniaturne zvitke iz listnatega testa, ki združujejo vse priljubljene okuse klasične pice: omako, klobaso, sir in aromo začimb. Na zunanji strani so hrustljavi, v notranjosti pa mehko sirni, recept pa je objavljen v oddaji Ask Edith.

Recept

Sestavine:

  • Listnato testo 500 g
  • Omaka ali kečap 3-4 žlice. l
  • Salama ali priljubljena klobasa 100-150 g
  • Sir Čedar 100 g
  • Maslo 1 žlica

Serviranje

  • Česnova omaka

Priprava

  1. Odmrznite listnato testo in ga razvaljajte v pravokotnik debeline približno 3 mm.
  2. Testo enakomerno premažite z omako.
  3. Razporedite tanke rezine salame in potresite ali položite sir.
  4. Testo zvijemo v tesen zvitek, nato pa ga previdno narežemo na 2-3 cm debele rezine.
  5. Zvitke z rezano stranjo navzdol položite na pekač, obložen s pergamentom, in jih 25 minut pecite pri 200 °C, da postanejo zlati in hrustljavi.
  6. Najboljši so s česnovo omako.

Pizzabones so za razpoloženje, toplino in okus, ko vam ni treba ničesar komplicirati. Kot nalašč za večer s prijatelji, ob gledanju televizijske serije ali samo ob skodelici kakava. Ker včasih sreča ne diši po svežem kruhu, ampak po majhnih hrustljavih pizzabonesih iz pečice.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Najboljši nasveti in življenjski triki