Piščančja enolončnica, ki se topi v ustih: hiter recept za cenovno ugodno jed

Foto: iz javnih virov

Je vsestranska možnost za obilno kosilo ali večerjo.

Okusna piščančja obara z zelenjavo je jed, ki združuje nežno meso in sočno zelenjavo. Je univerzalna izbira za obilno kosilo ali večerjo, saj je pripravljena preprosto in iz znanih izdelkov. O tem poroča RBC-Ukrajina s sklicevanjem na kanal YouTube ukrajinskega kuharskega mojstra Ivana Janjuka.

Recept za okusno piščančjo enolončnico

Sestavine:

  • piščančja stegna – 3 kosi.
  • čebula – 1 kos.
  • sladka paprika – 2 kosa.
  • paradižnik – 1 kos.
  • maslo – 50 g
  • česen – 2 stroka
  • krompir – 4 kosi.
  • začimba za piščanca – 1 žlička
  • koper – 10 g
  • sol in poper – po okusu

Priprava

  1. Piščanca narežite na majhne koščke, čebulo in papriko pa na kocke. V segreti ponvi piščanca na obeh straneh zlato popečemo. Dodajte tudi sol in poper.
  2. Nato prepražite čebulo in papriko. Korenje narežite na polkroge in ga skupaj z zelenjavo pražite 5 minut. Dodajte sesekljan paradižnik, maslo, česen in začimbe ter premešajte.
  3. Krompir sesekljajte in ga dodajte v ponev, nanj položite piščanca in ga zalijte z vodo. Kuhajte 15 minut, da se krompir popolnoma skuha. Na koncu dodajte sesekljana zelišča.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Najboljši nasveti in življenjski triki