Slastna bučna juha kot v restavraciji: jeseni jo pripravljam vsak dan.

Foto: iz javnih virov

Juha, pripravljena po tem receptu, ima razkošno kremast okus.

Juha iz bučnega pireja je na jesenskih jedilnikih večine restavracij. Je lahka, hranljiva in hkrati zelo okusna, zato je všeč skoraj vsem. Zlahka jo pripravimo tudi doma, zlasti če izberemo pravo vrsto buč.

Povedali vam bomo, kako pripraviti okusno bučno juho – recept je dober, ker ga lahko spremenite po svojem okusu. Pripravite lahko bolj obilno različico z bogato juho ali pa jo naredite dietno. Ta jed se vedno odlično obnese.

Bučna kremna juha – recept kot v restavracijah

Način priprave in sestavine dobrote je poimenovala kulinarična publikacija EatingWell. Strokovnjaki svetujejo, da uporabite ravno bučo muškat. Za to sorto je značilno posebno sladko in aromatično meso.

Sestavine:

  • ena majhna buča;
  • ena čebula;
  • steblo zelene;
  • dva stroka česna;
  • liter piščančje juhe;
  • petsto mililitrov vode;
  • petdeset gramov masla;
  • žlica oljčnega olja;
  • sol, poper, priljubljene začimbe;
  • čajna žlička posušenega timijana;
  • zelišča po okusu.

To je “osnovni” recept, ki ga lahko prilagodite po svojih željah. Dodate lahko na primer meso ali ribe ali pa naredite gost bučni pire s smetano.

Priprava:

  1. V ponvi segrejte mešanico oljčnega olja in masla. Zeleno in čebulo narežite na enako majhne kocke. Na nizki temperaturi pražite 4 minute. Vmešajte timijan in izklopite ogenj.
  2. Bučo narežite na poljubne kose, zalijte z vodo in juho. Pod pokrovom na nizki temperaturi kuhajte približno 25 minut. Zelenjava se mora z vilicami zlahka pregnesti.
  3. V juho z bučo dodajte pečenko. Dodajte preostalo stopljeno maslo. Bučno kremno juho zmešajte s paličnim mešalnikom do gladkega. Po okusu dodajte sol in poper. Jed hranite v hladilniku največ tri dni.
  4. Juho iz bučnega pireja je priporočljivo postreči z drobtinami, semeni in sesekljano zelenjavo. Po želji lahko dodamo meso, gobe, ocvrto slanino ali sir.
  5. Če pripravljate bučno kremno juho s smetano, izdelek prelijte v toplo, ne vročo posodo. Smetana skrajša rok uporabnosti, zato jo dodajte že pri serviranju.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Najboljši nasveti in življenjski triki