Bulk jabolčna pita “Trije kozarci”: recept za sladico z okusom jeseni

Fotografija: iz odprtih virov

Nekatere sladice se zdijo težke za pripravo, vendar jih v resnici pripravimo z enako lahkoto, s katero pada jesensko listje.

Ena takih je jabolčna pita v razsutem stanju Three Glasses, ki je s svojo preprostostjo in čarobnim okusom osvojila TikTok in kuharske bloge ter je bila deljena na strani Ask Edith. Ni je treba gnesti, ni vam treba pripravljati testa, samo vlijete ga, izmenično polagate plasti in nato uživate v karamelni skorjici in sočni jabolčni sredini.

Ta pita je prava poslastica za tiste, ki radi pečejo doma brez sitnosti. Ima le tri glavne suhe sestavine, en kalup in minimalno truda. Rezultat pa je nežna, aromatična tekstura z rahlo hrustljavo skorjico.

Recept

Sestavine:

  • sladkor 1 skodelica
  • moka 1 skodelica
  • zdrob 1 skodelica
  • sredstvo za vzhajanje 2 čajni žlički.
  • sočna jabolka 5 kosov.
  • maslo 50 g

Priprava

  1. V skledi zmešajte sladkor, moko, zdrob in pecilni prašek.
  2. Jabolka olupite in grobo naribajte.
  3. Pekač namažite z maslom in ga obložite s pergamentom za peko.
  4. Na pekač nanesite ¼ suhe mešanice, jo sploščite, nato pa nanesite plast naribanih jabolk.
  5. Ponovite plasti: suha zmes – jabolka – suha zmes – jabolka.
  6. Zaključite s plastjo suhe mešanice, po vrhu pa namažite zamrznjeno maslo.
  7. Pecite pri 180 °C približno 50 minut, dokler površina ne postane zlata.
  8. Po peki pustite, da se torta nekoliko ohladi, da jo boste lažje razrezali na lične rezine.

Pita se odlično poda k vročemu čaju, aromatizirani kavi ali začinjenemu latteju. Če želite praznični pridih, jabolkom dodajte ščepec cimeta, muškatnega oreščka ali kardamoma.

Če iščete sladico, ki brez težav ustvari domače vzdušje, bo ta pita vaša najljubša jesenska sladica. Pripravite jo enkrat in tako kot vonj cimeta bo za vedno ostala z vami.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Najboljši nasveti in življenjski triki