Foto: iz odprtih virov
Ta kaša bi bila odlična za zajtrk ali lažjo večerjo.
Bučna kaša z rižem je preprosta, a presenetljivo okusna jed, ki združuje prednosti jesenske buče in nežno kremasto teksturo riža. Odlična je za družinski zajtrk ali lažjo večerjo, saj daje toplino in okus domačega udobja, piše TSN.ua s sklicevanjem na anny.cooking.
Recept
Sestavine:
- 500 g buč
- 100 g riža
- 300 ml vode
- 500 ml mleka
- 2 žlici sladkorja
- ščepec soli
- maslo, med – po okusu
Priprava
- Bučo olupite in jo naribajte na velikem strgalu.
- Zelenjavo dajte v ponev, dodajte riž, vodo, sladkor in sol. Pustite, da zavre.
- Ko zavre, prilijte mleko. Nato ga med občasnim mešanjem na nizki temperaturi kuhajte 25-30 minut.
