Neverjetno nežna bučna kaša, ki jo je nekoč kuhala babica: preprost recept

Foto: iz odprtih virov

Ta kaša bi bila odlična za zajtrk ali lažjo večerjo.

Bučna kaša z rižem je preprosta, a presenetljivo okusna jed, ki združuje prednosti jesenske buče in nežno kremasto teksturo riža. Odlična je za družinski zajtrk ali lažjo večerjo, saj daje toplino in okus domačega udobja, piše TSN.ua s sklicevanjem na anny.cooking.

Recept

Sestavine:

  • 500 g buč
  • 100 g riža
  • 300 ml vode
  • 500 ml mleka
  • 2 žlici sladkorja
  • ščepec soli
  • maslo, med – po okusu

Priprava

  1. Bučo olupite in jo naribajte na velikem strgalu.
  2. Zelenjavo dajte v ponev, dodajte riž, vodo, sladkor in sol. Pustite, da zavre.
  3. Ko zavre, prilijte mleko. Nato ga med občasnim mešanjem na nizki temperaturi kuhajte 25-30 minut.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Najboljši nasveti in življenjski triki