Vsestranska omaka, ki se dobro poda k solatam in mesu

Fotografija: iz odprtih virov

Uporablja se lahko kot preliv za solate ali kot omaka za meso ali glavne jedi.

Vedno je dobro imeti doma vsestransko omako, ki se bo podala tako k solatam kot k mesu. Omako preprosto pripravimo iz razpoložljivih sestavin, jedem pa daje bogat okus in aromo. O tem poroča RBC-Ukrajina s sklicevanjem na stran Instagram blogerja za hrano Alexa Mila.

Recept za univerzalno omako

Sestavine:

  • Grški jogurt – 300 ml
  • kumara – 1 kos.
  • šopek kopra ali mete
  • česen – 2 stroka
  • limonin sok – 1,5 žličke
  • oljčno olje – 1,5 žličke
  • ščepec soli

Priprava:

  1. Kumarico naribajte in iz nje iztisnite sok.
  2. Dodamo grški jogurt, 2 stroka česna, dodamo limonin sok, oljčno olje, sesekljan koper ali meto in malo soli.
  3. Vse skupaj temeljito premešamo in pustimo stati eno uro.

Uporablja se lahko kot preliv za solato ali kot omaka za meso ali glavne jedi.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Najboljši nasveti in življenjski triki