Fotografija: iz odprtih virov
Uporablja se lahko kot preliv za solate ali kot omaka za meso ali glavne jedi.
Vedno je dobro imeti doma vsestransko omako, ki se bo podala tako k solatam kot k mesu. Omako preprosto pripravimo iz razpoložljivih sestavin, jedem pa daje bogat okus in aromo. O tem poroča RBC-Ukrajina s sklicevanjem na stran Instagram blogerja za hrano Alexa Mila.
Recept za univerzalno omako
Sestavine:
- Grški jogurt – 300 ml
- kumara – 1 kos.
- šopek kopra ali mete
- česen – 2 stroka
- limonin sok – 1,5 žličke
- oljčno olje – 1,5 žličke
- ščepec soli
Priprava:
- Kumarico naribajte in iz nje iztisnite sok.
- Dodamo grški jogurt, 2 stroka česna, dodamo limonin sok, oljčno olje, sesekljan koper ali meto in malo soli.
- Vse skupaj temeljito premešamo in pustimo stati eno uro.
Uporablja se lahko kot preliv za solato ali kot omaka za meso ali glavne jedi.
