Fotografija: iz odprtih virov
Nežen, meden biskvit se dobro ujema z jabolki.
Medeni zavitek z jabolki je pripravljen zelo hitro in enostavno, saj se speče takoj z nadevom in ne potrebuje niti mešalnika. Nežen, meden biskvit se odlično poda k jabolkom.
Recept
Sestavine:
- pšenična moka – 200 gr;
- piščančja jajca – 3 kosi;
- sladkor – 80 gr;
- maslo – 100 g;
- med – 2 žlici;
- soda bikarbona – 0,5 žličke;
- sol – ščepec.
Za nadev:
- jabolka – 4 kosi;
- sladkor – 2 žlici.
Priprava:
- Med in sodo bikarbono dajte v ponev, postavite na šibek ogenj in med nenehnim mešanjem segrevajte, dokler se ne obarva jantarno. Nekoliko ohladite.
- V skledi zmešajte jajca, sladkor, sol, premešajte in stepite z metlico, dodajte stopljeno maslo, nato vlijte medeno zmes, dodajte moko in premešajte.
- Jabolka operite, olupite, odstranite sredico, jih grobo naribajte, dodajte sladkor, premešajte in jih v enakomerni plasti položite na pekač, obložen s pergamentnim papirjem, ter jih prelijte s testom.
- Pecite v pečici, segreti na 180 stopinj, 18-20 minut.
- Pripravljeno torto pokrijte s pergamentom in jo previdno obrnite. Odstranite pergament in torto zvijete v zvitek. Zvitek zavijte v pergament in ga pokrijte z brisačo, dokler se ne ohladi.
