Medeni zvitek z jabolki: preprost recept za izvirno pecivo

Fotografija: iz odprtih virov

Nežen, meden biskvit se dobro ujema z jabolki.

Medeni zavitek z jabolki je pripravljen zelo hitro in enostavno, saj se speče takoj z nadevom in ne potrebuje niti mešalnika. Nežen, meden biskvit se odlično poda k jabolkom.

Recept

Sestavine:

  • pšenična moka – 200 gr;
  • piščančja jajca – 3 kosi;
  • sladkor – 80 gr;
  • maslo – 100 g;
  • med – 2 žlici;
  • soda bikarbona – 0,5 žličke;
  • sol – ščepec.

Za nadev:

  • jabolka – 4 kosi;
  • sladkor – 2 žlici.

Priprava:

  1. Med in sodo bikarbono dajte v ponev, postavite na šibek ogenj in med nenehnim mešanjem segrevajte, dokler se ne obarva jantarno. Nekoliko ohladite.
  2. V skledi zmešajte jajca, sladkor, sol, premešajte in stepite z metlico, dodajte stopljeno maslo, nato vlijte medeno zmes, dodajte moko in premešajte.
  3. Jabolka operite, olupite, odstranite sredico, jih grobo naribajte, dodajte sladkor, premešajte in jih v enakomerni plasti položite na pekač, obložen s pergamentnim papirjem, ter jih prelijte s testom.
  4. Pecite v pečici, segreti na 180 stopinj, 18-20 minut.
  5. Pripravljeno torto pokrijte s pergamentom in jo previdno obrnite. Odstranite pergament in torto zvijete v zvitek. Zvitek zavijte v pergament in ga pokrijte z brisačo, dokler se ne ohladi.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Najboljši nasveti in življenjski triki