Najbolj okusno korejsko korenje: skrivnost preprostega recepta, ki vedno uspe

Fotografija: iz odprtih virov

Postrežemo ga lahko kot predjed, prilogo k mesu ali dodatek k sendvičem.

Korejsko korenje je jed, ki nikoli ne gre iz mode. Ljudje ga obožujejo zaradi njegove pikantnosti, okusa začimb in lahke pikantnosti, ki prebudi apetit. RBC-Ukrajina z vami deli recept za ta prigrizek, s katerim se lahko spopade tudi začetnik.

Recept

Sestavine

Za 1 kg korenja:

  • 3 žlice sladkorja,
  • 1 žlička soli,
  • 1 žlica mletega koriandra,
  • 2 žlici kisa,
  • 0,5 žličke mletega črnega popra,
  • ščepec mletega rdečega popra,
  • 5 strokov česna,
  • 100-150 g rastlinskega olja.

Ta sklop sestavin zagotavlja natanko tisti “korejski” okus, ki ga poznamo iz otroštva.

Priprava:

  1. Korenje najprej naribajte na posebnem strgalu za korejsko korenje. Tako dobite dolge tanke trakove, ki dobro vpijejo marinado. Nato dodajte vse začimbe in korenje z rokami rahlo zdrobite, da spusti sok in postane mehkejše. Nato prilijte kis in dodajte zdrobljen česen.
  2. Najpomembnejša točka je olje. Segrejemo ga do vretja in vanj takoj vlijemo vroče korenje. Tako se okus začimb popolnoma razkrije, jed pa dobi tisti poseben pikantno-česninski okus, zaradi katerega je korejsko korenje prava uspešnica.
  3. Nato vse skupaj temeljito premešamo, pokrijemo posodo in pustimo marinirati vsaj nekaj ur, še bolje pa čez noč.
  4. Naslednji dan bo jed še okusnejša: korenje bo vpilo vse okuse, postalo mehko, a hrustljavo.

Postrežemo ga lahko kot predjed, prilogo k mesu ali kot dodatek k sendvičem.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Najboljši nasveti in življenjski triki