Fotografija: iz odprtih virov
Postrežemo ga lahko kot predjed, prilogo k mesu ali dodatek k sendvičem.
Korejsko korenje je jed, ki nikoli ne gre iz mode. Ljudje ga obožujejo zaradi njegove pikantnosti, okusa začimb in lahke pikantnosti, ki prebudi apetit. RBC-Ukrajina z vami deli recept za ta prigrizek, s katerim se lahko spopade tudi začetnik.
Recept
Sestavine
Za 1 kg korenja:
- 3 žlice sladkorja,
- 1 žlička soli,
- 1 žlica mletega koriandra,
- 2 žlici kisa,
- 0,5 žličke mletega črnega popra,
- ščepec mletega rdečega popra,
- 5 strokov česna,
- 100-150 g rastlinskega olja.
Ta sklop sestavin zagotavlja natanko tisti “korejski” okus, ki ga poznamo iz otroštva.
Priprava:
- Korenje najprej naribajte na posebnem strgalu za korejsko korenje. Tako dobite dolge tanke trakove, ki dobro vpijejo marinado. Nato dodajte vse začimbe in korenje z rokami rahlo zdrobite, da spusti sok in postane mehkejše. Nato prilijte kis in dodajte zdrobljen česen.
- Najpomembnejša točka je olje. Segrejemo ga do vretja in vanj takoj vlijemo vroče korenje. Tako se okus začimb popolnoma razkrije, jed pa dobi tisti poseben pikantno-česninski okus, zaradi katerega je korejsko korenje prava uspešnica.
- Nato vse skupaj temeljito premešamo, pokrijemo posodo in pustimo marinirati vsaj nekaj ur, še bolje pa čez noč.
- Naslednji dan bo jed še okusnejša: korenje bo vpilo vse okuse, postalo mehko, a hrustljavo.
Postrežemo ga lahko kot predjed, prilogo k mesu ali kot dodatek k sendvičem.
