Prenehajte rezati zelje: kako enostavno pripraviti zelje za nadevano zelje in prihraniti čas

Foto: iz javnih virov

Nov trik za gostiteljice prihrani čas in ohrani edinstven okus polnjene zeljne juhe

Če želite, da bo zelje za polnjeno zelje popolno, pozabite na običajno metodo izrezovanja kolobarja. Vsaka gospodinja ve, kako dolgočasno in zamudno je naknadno lupljenje listov z debelih žil, poleg tega pa sam postopek precej upočasni postopek kuhanja.

Nova preprosta tehnika, ki jo pogosto uporabljajo profesionalni kuharji, vam bo prihranila čas in živce. Vse, kar morate storiti, je, da previdno odrežete približno tretjino vrha zelja skupaj z najtršimi deli listov. Tako je veliko lažje ločiti zelene liste za nadevano zelje, trde žile pa skoraj nikoli ne ostanejo na spodnjem delu.

Odrezan zgornji del zelja ne bo šel v nič: uporabite ga lahko za pripravo lenobnega polnjenega zelja, dušenega zelja ali solate. Spodnji del zelja pošljemo v vrelo vodo le za nekaj minut – nato tanke in elastične liste zlahka ločimo z roko.

S to metodo boste zelje za nadevano zelje pripravili hitro in brez večjih težav, zato bo priprava klasične jedi preprostejša in veliko bolj prijetna.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Najboljši nasveti in življenjski triki