Sušene gobje omake iz jurčkov recept

Foto: iz odprtih virov

Odlično bo dopolnil pire krompir, testenine, cmoke, cmoke, palačinke in številne druge jedi.

Iz suhih gob in kisle smetane pripravite slastno, krepko omako, ki zlahka nadomesti meso.

Odlično bo dopolnila pire krompir, testenine, cmoke, cmoke, palačinke in številne druge jedi.

Recept

Sestavine:

  • posušene jurčki 30 g
  • pšenična moka 2 žlici.
  • kisla smetana 3 žlice.
  • maslo 1 žlica.
  • rastlinsko olje 2 žlici.
  • čebula 1 kos.
  • lovorjev list 1 kos.
  • mleti črni poper
  • sol

Priprava:

  1. Gobe jurčke 1-2 uri namakamo v vodi, nato vodo odcedimo, zalijemo s čisto vodo in kuhamo 30 minut na nizki temperaturi (juhe iz gob ne izlijemo). Gobe drobno sesekljajte.
  2. V suhi ponvi prepražimo moko, da postane svetlo rjava, in jo položimo na krožnik.
  3. Čebulo olupimo, narežemo na drobne kocke in jo na rastlinskem olju prepražimo do prozornosti, dodamo gobe, prepraženo moko, 1,5 skodelice gobje juhe, maslo, mleti črni poper, lovorov list, sol, premešamo in dušimo pet minut, nato dodamo kislo smetano in dušimo še tri minute.

Nasveti:

  • Po želji lahko gobovo omako stepemo z mešalnikom.
  • Če želite, da je omaka bolj tekoča, dodajte več gobove juhe.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Najboljši nasveti in življenjski triki