Foto: iz javnih virov
To je vsestranska možnost za obilno kosilo ali večerjo, saj je pripravljena preprosto in iz znanih izdelkov.
Okusna piščančja obara z zelenjavo je jed, ki združuje nežno meso in sočno zelenjavo. Je univerzalna izbira za obilno kosilo ali večerjo, saj je pripravljena preprosto in iz znanih izdelkov. O tem poroča RBC-Ukrajina s sklicevanjem na kanal YouTube ukrajinskega kuharskega mojstra Ivana Janjuka.
Recept za okusno piščančjo enolončnico
Sestavine:
- piščančja stegna – 3 kosi.
- čebula – 1 kos.
- sladka paprika – 2 kosa.
- paradižnik – 1 kos.
- maslo – 50 g
- česen – 2 stroka
- krompir – 4 kosi.
- začimba za piščanca – 1 žlička
- koper – 10 g
- sol in poper – po okusu
Priprava
- Piščanca narežite na majhne koščke, čebulo in papriko pa na kocke. V segreti ponvi piščanca na obeh straneh zlato popečemo. Dodajte tudi sol in poper.
- Nato prepražite čebulo in papriko. Korenje narežite na polkroge in ga skupaj z zelenjavo pražite 5 minut. Dodajte sesekljan paradižnik, maslo, česen in začimbe ter premešajte.
- Krompir sesekljajte in ga dodajte v ponev, nanj položite piščanca in ga zalijte z vodo. Kuhajte 15 minut, da se krompir popolnoma skuha. Na koncu dodajte sesekljana zelišča.
