Piškoti z bučami in oreščki: preprost recept

Fotografija: iz odprtih virov

V peki sploh ni čutiti buče, zato bodo v njej uživali tudi tisti, ki je ne marajo.

Sezona buč je v teku, zato ne zamudite in pripravite te okusne, živo obarvane, ne preveč sladke piškote z bučami in orehi.

Buča v pecivu sploh ni čutna in v njej bodo uživali tudi tisti, ki je ne marajo preveč.

Recept

Sestavine:

  • pečena buča 200 g
  • pšenična moka 300-350 g
  • mleko 100 ml
  • sladkor 40 g
  • maslo 30 g
  • sredstvo za vzhajanje 2 žlički.
  • orehi 50 g
  • cimet 0,5 žličke.

Priprava:

  1. Bučo olupite s kože in jo narežite na koščke. Položite jo na pekač in jo 15-20 minut pecite v pečici, ogreti na 200 stopinj Celzija, nato jo z vilicami pretlačite.
  2. Sesekljajte oreščke.
  3. V skledo presejemo moko in pecilni prašek, dodamo bučo, stopljeno maslo, sladkor, orehe, cimet, sol, prilijemo mleko in zgnetemo mehko, rahlo lepljivo testo.
  4. Testo položite na delovno površino, ga rahlo potresite z moko, razvaljajte približno centimeter debelo, razrežite na trikotnike in jih položite na pekač, obložen s pergamentom.
  5. Pecite v predhodno ogreti pečici na 180 stopinjah 25-30 minut, da se zlato obarvajo.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Najboljši nasveti in življenjski triki