Fotografija: iz odprtih virov
V peki sploh ni čutiti buče, zato bodo v njej uživali tudi tisti, ki je ne marajo.
Sezona buč je v teku, zato ne zamudite in pripravite te okusne, živo obarvane, ne preveč sladke piškote z bučami in orehi.
Buča v pecivu sploh ni čutna in v njej bodo uživali tudi tisti, ki je ne marajo preveč.
Recept
Sestavine:
- pečena buča 200 g
- pšenična moka 300-350 g
- mleko 100 ml
- sladkor 40 g
- maslo 30 g
- sredstvo za vzhajanje 2 žlički.
- orehi 50 g
- cimet 0,5 žličke.
Priprava:
- Bučo olupite s kože in jo narežite na koščke. Položite jo na pekač in jo 15-20 minut pecite v pečici, ogreti na 200 stopinj Celzija, nato jo z vilicami pretlačite.
- Sesekljajte oreščke.
- V skledo presejemo moko in pecilni prašek, dodamo bučo, stopljeno maslo, sladkor, orehe, cimet, sol, prilijemo mleko in zgnetemo mehko, rahlo lepljivo testo.
- Testo položite na delovno površino, ga rahlo potresite z moko, razvaljajte približno centimeter debelo, razrežite na trikotnike in jih položite na pekač, obložen s pergamentom.
- Pecite v predhodno ogreti pečici na 180 stopinjah 25-30 minut, da se zlato obarvajo.
