Shashlyk, mariniran v vinu: kako pripraviti sočno meso

Fotografija: iz odprtih virov

Zaradi vina je meso sočno, nežno in aromatično.

Če želite presenetiti družino ali prijatelje, pripravite kebab, mariniran v vinu. Za marinado lahko uporabite katero koli suho belo ali rdeče vino.

Zaradi vina je meso sočno, nežno in aromatično. Alkohol bo med peko izhlapeval in ga sploh ne bo čutiti.

Recept

Sestavine:

  • svinjina (gammon) 1 kg
  • rdeče suho vino 500 ml
  • čebula 4 kosi.
  • limonin sok 2 žlici.
  • mleti črni poper
  • sol

Priprava:

  1. Čebulo olupite in narežite na velike kolobarje.
  2. Meso operite, osušite s papirnato brisačo in narežite na koščke. Dajte ga v skledo, dodajte čebulo, pokapajte z limoninim sokom, poprom, soljo, premešajte, nato pa prilijte vino in znova premešajte. Pokrijte s folijo za živila in pustite v hladilniku 5 do 6 ur.
  3. Meso narežite na nabodala, izmenično s čebulo. Na žaru nad ogljem pecite do zlate barve, pri tem pa meso nenehno obračajte in prelivajte z marinado.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Najboljši nasveti in življenjski triki