Kako pripraviti aromatično enolončnico: 2 čajni žlički te sestavine bosta za vedno spremenili okus

Foto: iz javnih virov

Tradicionalna enolončnica je enostavna in poceni za pripravo, vendar jo lahko vedno naredite bolj okusno.

Želite svojemu najljubšemu dušenemu zelju dati novo aromo in izvrsten okus? Le dve čajni žlički preprostih sestavin lahko znano jed spremenita v pravo kulinarično mojstrovino!

Tradicionalna enolončnica je enostavna in poceni za pripravo, vendar jo lahko vedno naredite bolj okusno. Mnoge gospodinje zelju dodajo meso in zelišča, vendar sta na voljo dve sestavini, ki sta skoraj v vsakem domu in bosta poskrbeli za neverjetno aromatično in okusno enolončnico – gorčica in kis.

Gorčica

Na koncu kuhanja dodajte 1-2 žlički gorčice v prahu ali pripravljene gorčice – kar imate pri roki. Gorčica daje zelju posebno aromo in izboljša njegov okus.

Kis

Čeprav ga številne gospodinje ne uporabljajo, kis, tako kot gorčica, izboljša okus jedi in ji doda rahlo prijetno kislost. Dodamo ga približno pol ure po začetku kuhanja, samo eno žlico.

Nasvet: Zelje ima lahko med kuhanjem specifičen vonj, zato mu pogosto dodamo nageljnove žbice, da se zmehča.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Najboljši nasveti in življenjski triki