Foto: iz odprtih virov
Preprost recept vsebuje cenovno dostopne sestavine in nekaj skrivnosti za kakovostno vlaganje.
Domača marinirana skuša lahko postane prava zvezda na mizi. Preprost recept vsebuje cenovno dostopne sestavine in nekaj skrivnosti kakovostnega mariniranja. O tem poroča RBC-Ukrajina s sklicevanjem na kanal YouTube Lilije Zvit, znane kuharice in blogerke o hrani.
Recept za okusno marinirano skušo
Sestavine:
- skuša – 2 kosa.
- olje – 200 ml
- čebula – 1 kos.
- voda – 1 liter.
- zrna popra – 10 kosov.
- lovorjev list – 2 kosa.
- sol – 80 g
- sladkor – 80 g
- kis – 90 g
Priprava:
- V lonec dodajte lovorjev list, poper, sol, sladkor in vodo ter zavrite.
- Ribi je treba očistiti glavo in drobovje ter jo narezati na majhne kose. Nato ribo prestavimo v ohlajeno marinado. V hladilniku pustite stati čez noč.
- Nato na dno steklenega modela ali kozarca položite narezano čebulo in nanjo skušo. Ribe in čebulo izmenično polagajte po plasteh.
- Za shranjevanje vse skupaj napolnite z marinado, ki jo razredčite s prekuhano vodo v razmerju ena proti ena, in z oljem.
Takšne ribe lahko v hladilniku hranite dlje časa.
