Fotografija: iz odprtih virov
Klobase v testu – majhno gastronomsko veselje, ki si ga lahko privoščite kadar koli
V svetu, kjer se gastronomski trendi spreminjajo hitreje kot vreme za oknom, se včasih želite vrniti k nečemu preprostemu in nesporno okusnemu. Nekaj, kar diši po otroštvu in domači kuhinji.
Prav takšna jed so postale klobase v testu – uspešnica, ki je znova razburkala družbene medije in dokazala, da vam ni treba več ur stati ob štedilniku, da bi zadovoljili sebe in svoje bližnje. Stran petrocook je delila recept, ki se zlahka prilega sodobnemu ritmu življenja: minimalno sestavin, maksimalen užitek.
Trend “domačnosti” v kulinariki je del globalnega gibanja za preprostost in čustveno samooskrbo. Psihologi temu pravijo “udobna kuhinja”, pri kateri hrana ni le hranljiva, ampak tudi čustveno podporna. Piščančki v testu se odlično uvrščajo v ta val, saj imajo znan okus, prijetno teksturo, hrustljavost in aromo.
Recept
Sestavine:
- parklji 5 kosov.
- jajca 2 kosa.
- sol
- poper
- majoneza 3 žlice.
- mleko 50 ml
- moka 150-200 g
- maslo
Priprava
- V globoki skledi stepite jajca s soljo in poprom.
- Dodajte majonezo, mleko in moko ter mešajte, dokler ne dobite konsistence goste kisle smetane.
- Parklje olupimo in jih razrežemo na 3 dele, da jih lažje ocvremo in postrežemo.
- V ponvi segrejte malo rastlinskega olja.
- Vsak kos parčka dobro zavijte v testo.
- Pražite, dokler se na obeh straneh enakomerno ne zlato obarvajo.
- Kuhane rezine položite na papirnate brisače, da odstranite odvečno maščobo.
- Postrezite vroče, saj so najbolj okusne.
Serviranje
- Dodajte pikantno omako, na primer česnovo, sirovo ali paradižnikovo.
- Sesekljajte nekaj sveže zelenjave – to bo zagotovilo ravnovesje.
- Postrezite v obliki mini korndogov na nabodalih.
Hitro boste pripravili jed, ki odlično združuje nostalgijo s sodobno kulinarično estetiko. Dizni v testu so majhno gastronomsko veselje, ki si ga lahko privoščite kadar koli, je hitro, cenovno ugodno in okusno.
