Slanina, ki ne izgubi okusa: skrivnosti shranjevanja, ki jih pozna le malokdo

Foto: iz odprtih virov

Malo soli, česna ali paprike ne le doda okus, ampak tudi pomaga, da izdelek ostane dlje časa svež.

Ste kupili svinjsko mast in že sanjarite o domačih prigrizkih, vendar je po nekaj dneh v hladilniku izgubila okus in postala suha? RBC-Ukrajina vam pove, kako poskrbeti, da bo svinjska mast ostala sočna in aromatična tudi več tednov.

Hlad in prava temperatura

Slanina obožuje hlad: optimalno jo je hraniti v hladilniku pri temperaturi +2…+5 °C. Če jo nameravate shraniti za dlje časa, jo zamrznite. V zamrzovalniku svinjska mast ohrani svoj okus do šest mesecev.

Ne hranite je v nakupovalni vrečki

Pogosta napaka je, da izdelek pustite v polietilenu ali foliji. Na ta način svinjska mast hitro pridobi vlago in izgubi okus. Bolje je, če jo damo v stekleno ali plastično posodo s tesnim pokrovom ali v vakuumsko vrečko za zamrzovalnik.

Dodajte sol in začimbe

Malo soli, česna ali paprike ne samo da doda okus, ampak tudi pomaga, da izdelek ostane dlje časa svež. Po obdelavi svinjsko mast zavijte v pergamentni papir in jo postavite v hladilnik.

Hranite higieno

Pred rezanjem ali prenašanjem svinjske masti si umijte roke in uporabite čist nož. S tem zmanjšate tveganje za razvoj bakterij in ohranite naravni okus.

Vakuum ali kozarci so idealna izbira za dolgotrajno uporabo. Če želite svinjsko mast shraniti za nekaj tednov, investirajte v vakuumsko embalažo ali steklene kozarce. Tako bo svinjska mast ostala sočna, se ne bo izsušila in bo ohranila svoj okus.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Najboljši nasveti in življenjski triki