Bounty roll brez peke: s piškoti in kondenziranim mlekom pripravite okusno poslastico za čaj

Fotografija: iz odprtih virov

Nežni zvitki z okusom kokosa, ki jih je nemogoče ne vzljubiti

Osnova za testo je narejena iz piškotov, krema pa iz kondenziranega mleka. Za pripravo ne potrebujete štedilnika ali pečice. Jed je tako okusna, da jo pojemo skoraj takoj.

Brez peke biskvitni zavitek s sladkanim kondenziranim mlekom

Sladica ima zaradi kokosovega nadeva okus po ploščici Bounty. Priprava ni zahtevna. Glavna stvar je, da si vzamete čas, da bo sladica lepo pripravljena.

Sestavine

Za testo:

  • Dvesto petdeset gramov piškotov;
  • tri žlice kakava v prahu;
  • sto mililitrov vode ali mleka;
  • pet žlic sladkorja.

Za smetano:

  • Sto gramov kondenziranega mleka;
  • sedemdeset gramov masla;
  • štirideset gramov (tri žlice) kokosovih ostružkov;
  • sto gramov sladkorja.

Potrebujete tudi pergament ali folijo za živila.

Priprava:

  1. Piškote zmeljite v drobtine z mlinčkom za meso, drobilnikom ali valjarjem. Da bi se zvitek brez peke izkazal za uspešnega, morajo biti drobtine čim bolj drobne. Tej masi dodajte sladkor in kakav. Dodajte vodo ali mleko sobne temperature in zamesite homogeno gosto testo.
  2. Nato pripravite kremo za zvitek Bounty brez peke. V kondenzirano mleko vmešajte mehko stopljeno maslo. Dodajte sladkor in kokosove ostružke. Če ne marate sladkih sladic, lahko dodate manj sladkorja ali nekaj žlic kisle smetane za bolj kisel okus mleka.
  3. Na mizo položite list pergamenta in testo z valjarjem razvaljajte v obliko pravokotnika. Površina mora biti ravna, da se sladica lepo razgrne. Na to podlago enakomerno razporedimo kremo. Nato sladico previdno zavijte tako, da z enega roba dvignete papir.
  4. Končni zvitek Bounty zavijte v papir in ga za 30 minut postavite v zamrzovalnik, da se dobro strdi. Nato ga lahko prenesete v hladilnik in ga tam shranite do zaužitja. Pred serviranjem sladico narežite na enake rezine.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Najboljši nasveti in življenjski triki