Kako pripraviti najbolj okusno čokoladno torto: strokovnjaki so razkrili skrivno sestavino

Foto: iz odprtih virov

Ta torta ne bo nikoli propadla

Čokoladna torta je vedno dobra ideja za vsako praznovanje. Obenem je podjetje Simply Recipes delilo enega od receptov za takšno sladico, v katerem je skrivna sestavina vroča voda.

“Morda se sliši preprosto, vendar je ključnega pomena, da dodamo vlago in utekočinimo testo v ravno pravšnji meri. Uporabite lahko vročo vodo ali pa jo nadomestite z vročo kuhano kavo. Kuhana kava bo dodala dodatno vlago, poleg tega pa bo poudarila čokoladni okus torte,” je zagotovljeno v gradivu.

Kljub temu da lahko to torto jemo tudi brez glazure, je z njo veliko bolj okusna. Zato boste potrebovali približno 2 skodelici glazure, da boste prekrili vrh torte.

Recept

Sestavine:

  • pršilo za kuhanje brez prijemanja ali olje;
  • 180 g moke;
  • 105 g nesladkanega kakava v prahu;
  • 150 g sladkorja;
  • 160 g rjavega sladkorja; 160 g rjavega sladkorja;
  • 1/2 čajne žličke pecilnega praška;
  • 1 čajna žlička sode bikarbone;
  • 1 čajna žlička soli; 1 čajna žlička soli;
  • 1 skodelica polnomastnega ali 2-odstotnega mleka;
  • 3/4 skodelice rastlinskega olja;
  • 2 veliki jajci, sobne temperature;
  • 1/2 čajne žličke izvlečka vanilije;
  • 1/4 skodelice vroče vode ali kuhane kave;
  • 2 skodelici glazure.

Priprava

  1. Pečico segrejte na 180 °C. Pekač namažite z nelepljivim sprejem za kuhanje, posodo obložite s pergamentnim papirjem, tako da robovi visijo čez stranice, in pergament rahlo popršite.
  2. V veliki skledi zmešajte moko, kakav v prahu, kristalni sladkor, rjavi sladkor, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol, dokler zmes ni gladka.
  3. Nato dodajte mleko, olje, jajca in izvleček vanilje ter stepajte ali mešajte do gladke mase. Nato dodamo vročo vodo ali kavo in mešamo do gladkega.
  4. Testo vlijte v pripravljen model in pecite, dokler se sredina ne strdi in zobotrebec, ki ga vtaknete v sredino, ne pride ven, približno 28-32 minut. Nato pekač prestavite na rešetko in pustite, da se testo popolnoma ohladi, približno 1 uro.
  5. “Testo pustite v modelu ali ga s pergamentom prenesite na servirno desko. Ohlajeno testo prelijte z izbrano glazuro in ga po želji okrasite. Testo razrežite na 12 ali 16 kosov in ga postrezite,” je povzel Simply Recipes.

V publikaciji svetujejo tudi, da pecivo, pokrito v kalupu ali nepredušno zaprti posodi, hranite na sobni temperaturi do 2 dni ali v hladilniku do 4 dni.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Najboljši nasveti in življenjski triki