Piščančja jetra v čebulnem testu: recept za zdravo jed

Fotografija: iz odprtih virov

Jed je pripravljena zelo hitro in je okusna tako topla kot hladna.

To je nežna in zdrava jed, ki bo všeč številnim ljudem. Pripravimo jo zelo hitro, okusna pa je tako topla kot hladna.

Pripravljena jetra ocvremo v testu iz čebule, kisle smetane, jajca, gorčice in mletega črnega popra.

Recept

Sestavine:

  • piščančja jetra 500 g
  • čebula 2 kosa.
  • piščančje jajce 1 kos.
  • pšenična moka 2 žlici.
  • kisla smetana 1,5 žlice.
  • gorčica 1 žlička.
  • mleti črni poper
  • sol
  • rastlinsko olje.

Priprava:

  1. Jetra operemo, odstranimo žolčne kanale, razrežemo na dva dela, solimo in popramo.
  2. Čebulo olupimo in naribamo na drobnem strgalu.
  3. Za testo v skledi stepite jajce, dodajte kislo smetano, sol, gorčico, naribano čebulo, moko in premešajte. V testo damo jetra, dobro premešamo in pustimo stati 10 minut.
  4. V ponvi segrejte rastlinsko olje, položite jetra in jih na srednji temperaturi z zaprtim pokrovom ocvrite na eni strani, nato jih obrnite na drugo stran in ocvrite do zlate barve.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Najboljši nasveti in življenjski triki