Ta juha je primerna za uživanje med prehladom ali gripo: njene koristi vas bodo presenetile.

Fotografija: iz odprtih virov

Med boleznijo se lahko zmanjša apetit, zaradi česar je težko dobiti hranila, potrebna za okrevanje.

Piščančja juha z rezanci podpira telo med prehladom in preprečuje dehidracijo. Kako takšno juho pripraviti čim bolj zdravo – preberite v spodnjem gradivu. O tem poroča spletna stran Verywell health.

Podaljšana hidracija

Ameriški center za nadzor in preprečevanje bolezni poroča, da se med boleznijo lahko zmanjša apetit, zaradi česar je težko dobiti hranila, potrebna za okrevanje.

Porcija juhe s piščančjimi rezanci pomaga telesu, da dobi hranila in tekočino v obliki, ki jo zlahka predela.

Topla juha s piščančjimi rezanci je lahko prebavljivo živilo, ki telo oskrbi z vodo in elektroliti, kot so natrij, magnezij in kalij. Te hranilne snovi poskrbijo za hidracijo in pomagajo ohranjati elektrolitsko ravnovesje med vročino ali boleznijo.

Hitrejše zdravljenje in okrevanje

Na spletni strani Frontiersin piše, da je piščanec odličen vir pustih beljakovin z nizko vsebnostjo maščob. Beljakovine zagotavljajo esencialne aminokisline, ki podpirajo imunski sistem in so potrebne za proizvodnjo protiteles, beljakovin, ki pomagajo ščititi telo pred okužbami.

Dodajanje zelenjave piščančji juhi z rezanci podpira zdrav imunski sistem v boju proti okužbam. Sestavine, kot so korenje, zelena in čebula, lahko telesu zagotovijo vitamine, kot sta vitamin A, ki pomaga uravnavati imunsko aktivnost, in vitamin C, ki pomaga zmanjševati vnetja.

Uživanje juh na osnovi piščanca je bilo povezano z rahlim zmanjšanjem resnosti simptomov. Prav tako lahko skrajša trajanje simptomov za približno 1-2 dni.

Blaženje simptomov

Po podatkih MedlinePlus lahko piščančja juha z rezanci občutno olajša simptome, kot so:

  • zamašenost nosu – para in toplota piščančje juhe lahko pomagata zmanjšati zamašenost nosu in vam omogočita bolj svobodno dihanje.
  • kašelj in bolečine v grlu – poleg toplote tekočine v juhi pomagajo redčiti sluz, kar lahko olajša kašelj ali bolečine v grlu.

Kako narediti juho bolj zdravo

Kuhajte doma

S kuhanjem juhe doma lahko nadzorujete sestavine in vsebnost soli.

Več zelenjave

Dodajte različno zelenjavo, kot so korenje, zelena, čebula in druga, da povečate vsebnost vitaminov in antioksidantov v juhi. Več hranilnih snovi lahko zagotovi več koristi.

Uživanje ogljikovih hidratov in vlaknin

Navadni rezanci lahko hitro povečajo energijo. Za večjo sitost lahko uporabite polnozrnate rezance ali rezance z visoko vsebnostjo vlaknin ali jim dodate stročnice ali žita.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Najboljši nasveti in življenjski triki