Najokusnejše gobe, katerih okusa ne boste nikoli pozabili: zelo enostavne za pripravo

Foto: iz javnih virov

Jed združuje nežen okus gob s hrustljavostjo slanine in minimalno količino sestavin.

Ta recept za pečene gobe s slanino je hitra jed za kosilo ali večerjo. Združuje nežen okus gob s hrustljavo skorjico slanine in minimalno količino sestavin. O tem poroča RBC-Ukrajina s sklicevanjem na kanal YouTube ukrajinskega kuharskega mojstra Ivana Janjuka.

Recept za pečene gobe s slanino

Sestavine:

  • gobe – 7 kosov.
  • modra čebula – 1 kos.
  • korenje – 150 g
  • čebula – 1 kos.
  • česen – 3 stroki
  • maslo – 25 g
  • sir mocarela – 100 g
  • peteršilj – 10 g
  • kremni sir – 180 g
  • slanina – 20 rezin
  • sol in poper po okusu

Priprava

  1. Gobam najprej odstranite peclje in jih narežite na kocke. Čebulo in korenje drobno sesekljajte.
  2. V segreti ponvi z maslom prepražite čebulo in korenje, dokler ne postaneta zlata. Dodajte maslo in gobe. Naribajte sir in drobno sesekljajte peteršilj s peclji.
  3. V skledi zmešajte peteršilj, sesekljan česen, praženo zelenjavo, kremni sir in začimbe. Temeljito premešamo in z njim nadevamo gobe. Nato vsako gobo ovijte v slanino.
  4. Najokusnejše gobe, katerih okusa ne boste nikoli pozabili: zelo enostavne za pripravoPriprava gob s slanino (fotografija: posnetek iz videa)
  5. Gobe položite na pekač, ki ste ga predhodno obložili s pergamentom. Pecite pri 180 stopinjah 20 min. Nato po vrhu potresite sir in pecite še 5 min.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Najboljši nasveti in življenjski triki