Foto: iz javnih virov
Jed združuje nežen okus gob s hrustljavostjo slanine in minimalno količino sestavin.
Ta recept za pečene gobe s slanino je hitra jed za kosilo ali večerjo. Združuje nežen okus gob s hrustljavo skorjico slanine in minimalno količino sestavin. O tem poroča RBC-Ukrajina s sklicevanjem na kanal YouTube ukrajinskega kuharskega mojstra Ivana Janjuka.
Recept za pečene gobe s slanino
Sestavine:
- gobe – 7 kosov.
- modra čebula – 1 kos.
- korenje – 150 g
- čebula – 1 kos.
- česen – 3 stroki
- maslo – 25 g
- sir mocarela – 100 g
- peteršilj – 10 g
- kremni sir – 180 g
- slanina – 20 rezin
- sol in poper po okusu
Priprava
- Gobam najprej odstranite peclje in jih narežite na kocke. Čebulo in korenje drobno sesekljajte.
- V segreti ponvi z maslom prepražite čebulo in korenje, dokler ne postaneta zlata. Dodajte maslo in gobe. Naribajte sir in drobno sesekljajte peteršilj s peclji.
- V skledi zmešajte peteršilj, sesekljan česen, praženo zelenjavo, kremni sir in začimbe. Temeljito premešamo in z njim nadevamo gobe. Nato vsako gobo ovijte v slanino.
- Najokusnejše gobe, katerih okusa ne boste nikoli pozabili: zelo enostavne za pripravoPriprava gob s slanino (fotografija: posnetek iz videa)
- Gobe položite na pekač, ki ste ga predhodno obložili s pergamentom. Pecite pri 180 stopinjah 20 min. Nato po vrhu potresite sir in pecite še 5 min.
