Foto: iz javnih virov
To jed lahko pripravite v manj kot 20 minutah.
Solata iz piščančjega fileja, zelenjave in lahke omake – popolna večerja z beljakovinami, vitamini in minimalnim številom kalorij. Tako jed lahko pripravite v manj kot 20 minutah. O tem poroča RBC-Ukrajina s sklicevanjem na kanal ukrajinskega kuharskega mojstra Ivana Janjuka na YouTubu.
Recept za okusno solato za večerjo
Sestavine:
- piščančji file – 1 kos.
- kumara – 1 kos.
- češnjev paradižnik – 7 kosov.
- avokado – 1 kos.
- mešana solata – 100 g
- gorčično seme – 1 žlica
- sojina omaka – 2 tsp
- jajca – 2 kosa.
- maslo – 25 g
- česen – 3 stroki
- med – 1 žlička
- začimba za piščanca – 1 žlička
- sol in poper – po okusu
Priprava
- File razdelite na dva dela, dodajte olje in začimbe. V segreti ponvi pražimo, dokler ne porumeni.
- Dodajte še maslo in sesekljan česen.
- Za preliv gorčici dodajte sojino omako, med in sol ter premešajte.
- Na krožnik prelijte preliv, na katerega razporedite mešano solato, narezan paradižnik, kumare, avokado in jajce.
- File narežite na rezine in ga položite na solato. Na koncu ga pokapajte s prelivom, ki vam je ostal.
