Vsestranska omaka, ki se odlično poda k mesu in zelenjavi

Fotografija: iz odprtih virov

Ne vsebuje umetnih dodatkov ali konzervansov in bo odličen dodatek številnim jedem.

Domačo sirovo omako lahko doma pripravite v nekaj minutah. Ne vsebuje umetnih aditivov in konzervansov ter bo odličen dodatek številnim jedem. O tem poroča RBC-Ukrajina s sklicevanjem na kanal YouTube blogerke Natalije Danyliuk, ki se ukvarja s hrano.

Domača sirova omaka: enostaven recept

Sestavine:

  • maslo – 50 g
  • moka – 1 žlica
  • mleko – 250 ml
  • Sir za toaster Čedar – 5 rezin
  • sol, poper – po okusu

Priprava

  1. V segreto ponev dodajte maslo, moko in mleko.
  2. Segrejemo do zgostitve in dodamo začimbe.
  3. Nato dodajte sir in mešajte, dokler se ne stopi.

Ta sirova omaka se dobro poda k številnim jedem, zlasti:

  • zelenjava
  • meso in perutnina
  • burgerji
  • testenine in žita
  • krušni izdelki in prigrizki
  • krompir v jakni
  • riba – losos ali trska, zapečena v rahli sirovi omaki

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Najboljši nasveti in življenjski triki