Moiwa v pečici: zelo preprost recept

Fotografija: iz odprtih virov

Riba je zlata in okusna.

Recept je dober, ker kapelana ni treba predhodno očistiti, stati ob štedilniku in opazovati cvrtje, temveč se skuha skupaj z notranjostjo in speče v pečici.

Riba je zlata in dišeča.

Recept

Sestavine:

  • kapelan 700 g
  • sojina omaka 1 žlica.
  • sladkor 0,5 žlice.
  • karijeva začimba 2/3 žličke.
  • sol

Priprava:

  1. Glavače operite pod tekočo hladno vodo in jih osušite s papirnato brisačo.
  2. V skledi zmešajte sojino omako, sladkor, karijevo začimbo, malo soli in premešajte.
  3. V to mešanico položite ribo, premešajte in pustite marinirati na sobni temperaturi 1-2 uri.
  4. Pečico predhodno segrejte na 90 stopinj in vklopite konvekcijo. Na dno položite pekač, obložen s folijo, nanj pa položite ribo in jo pecite 60 minut.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Najboljši nasveti in življenjski triki