Fotografija: iz odprtih virov
Riba je zlata in okusna.
Recept je dober, ker kapelana ni treba predhodno očistiti, stati ob štedilniku in opazovati cvrtje, temveč se skuha skupaj z notranjostjo in speče v pečici.
Riba je zlata in dišeča.
Recept
Sestavine:
- kapelan 700 g
- sojina omaka 1 žlica.
- sladkor 0,5 žlice.
- karijeva začimba 2/3 žličke.
- sol
Priprava:
- Glavače operite pod tekočo hladno vodo in jih osušite s papirnato brisačo.
- V skledi zmešajte sojino omako, sladkor, karijevo začimbo, malo soli in premešajte.
- V to mešanico položite ribo, premešajte in pustite marinirati na sobni temperaturi 1-2 uri.
- Pečico predhodno segrejte na 90 stopinj in vklopite konvekcijo. Na dno položite pekač, obložen s folijo, nanj pa položite ribo in jo pecite 60 minut.
