Znano “Mimozo” boste uživali na nov način – namesto majoneze uporabite drugačen preliv.

Fotografija: iz odprtih virov

Znana solata bo postala resnično izvrstna, če ji spremenite preliv.

Solata Mimoza je klasika praznične mize. Klasična različica te solate je z majonezo. Če pa želite pripraviti nekoliko “lažjo” različico solate, lahko preliv spremenite. TSN.ua je pripravil recept za “Mimozo” s prelivom iz kremnega sira kulinarične blogerke @recepti_ira.

Nežen in nemasten preliv iz kremnega sira naredi “Mimozo” lahko, poudari okus tune in naredi plasti bolj zračne.

Recept

Sestavine

za solato

  • 3-4 krompirja
  • 3 korenja
  • 4 jajca
  • 2 pločevinki tunine iz konzerve
  • 1 velika čebula (čebula ali vijolična čebula)
  • zelena čebula (po želji)

za preliv

  • kremni sir
  • 0,5 žličke gorčice

za mariniranje čebule

  • 0,5 žličke soli
  • 2 žlici kisa
  • 1 žlica sladkorja
  • vrela voda

Kuhanje

  1. Čebulo narežite na tanke polkroglice. Dajte jo v kozarec, prelijte s strmo vrelo vodo s soljo, kisom in sladkorjem. Kozarec zapremo in pustimo stati 30-60 minut.
  2. Priprava preliva. Smetanovo skuto zmešajte z gorčico. Mešanico stepite z mešalnikom, da postane homogena.
  3. Kuhan krompir naribajte na drobni rešetki. Oblikujte enakomerno plast in jo premažite s prelivom.
  4. Na vrh dodajte drobno naribano kuhano korenje. Pokapajte s prelivom.
  5. Naslednja plast – naribana jajca. Pokapajte s prelivom
  6. Nato položite tunino iz konzerve. Potresite s sesekljano zeleno čebulo.
  7. Naslednji sloj je vložena marinirana čebula. Prelijte jo s prelivom.
  8. Položite plast krompirja in ga premažite z majonezo. Nato položite naribana jajca ali rumenjak.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Najboljši nasveti in življenjski triki