Fotografija: iz odprtih virov
Solata se odlično poda k vsaki mesni jedi ali prilogi.
Cvetača po korejsko je slan, aromatičen, začinjen in sladek prigrizek. Pripravljen je zelo preprosto. Cvetačo skuhajte, nato jo marinirajte z zelenjavo in začimbami. Solata se bo dobro podala k mesnim jedem ali prilogam.
Recept
Sestavine:
- cvetača 1 kg
- čebula 1 kos.
- korenje 1 kos.
- sladka paprika 1 kos.
- česen 3 stroki
- oljčno olje 60 g
- sojina omaka 3 žlice.
- mleti koriander 1 čajna žlička.
- mleta sladka paprika 1 žlička.
- mleta pekoča paprika 1/3 žličke.
- mleti črni poper
- zeleni peteršilj.
Priprava:
- Cvetačo sperite s hladno vodo in jo narežite na majhne cvetove. Pet minut kuhajte v rahlo osoljeni vreli vodi, odcedite in ohladite.
- Olupite čebulo in korenje. Čebulo narežite na polkroge, korenje naribajte na korejskem strgalu za korenje.
- Papriko očistimo semen in sept ter jo narežemo na slamico.
- Olupite česen in ga pretlačite skozi stiskalnico.
- Izperite peteršilj, ga osušite s papirnato brisačo in drobno sesekljajte.
- Zelje, korenje, papriko in peteršilj dajte v skledo.
- Na sredino zelenjave dajte česen, koriander, papriko, pekočo papriko, mlet črni poper.
- V ponvi na srednjem ognju segrejte oljčno olje, vanj položite čebulo in jo pražite, dokler ne postane prozorna, vroče oljčno olje in čebulo takoj vlijte na sredino zelenjave in dobro premešajte, nato prelijte s sojino omako in ponovno premešajte.
- Pokrijte s pokrovom in za eno uro postavite v hladilnik.
