Foto: iz javnih virov
Ta jed je kot nalašč za večerjo v dvoje, prijeten “filmski večer” ali kot obrok za goste.
Obstajajo jedi, ki ne potrebujejo dodatnih besed, saj so preprosto zelo okusne. Po dolgem delovnem dnevu oživijo, dajejo občutek prijetnosti, spominjajo na drobne radosti in ustvarjajo praznično razpoloženje tudi ob delavnikih.
Prav to so kremne testenine s slanino in sušenim paradižnikom, jed, o receptu katere pripovedujemo na strani samura_cooking, je uspelo vzljubiti že tisočim domačim kuharjem. Je preprosta, zelo okusna in navduši že s prvo žlico. In ja, je točno tista stvar, za katero potrebujete 10 minut v kuhinji in že jeste, kot da ste v dobrem italijanskem bistroju.
Recept
Sestavine:
- testenine 200 g
- slanina 100 g
- majhna čebula 1 kos.
- suhi paradižniki 6-8 kosov.
- juha (piščančja ali zelenjavna) 100 ml
- smetana 150 ml
- paradižnikova pasta 1 žlica
- parmezan 50 g
- sveža zelišča
- sol
- poper
- oljčno olje
Priprava
- Testenine skuhajte v osoljeni vodi, dokler ne postanejo al dente. Odcedite jih, vendar pustite malo vode v skodelici, če jo boste potrebovali za omako.
- Na srednji temperaturi prepražite slanino, da postane hrustljava in aromatična.
- Dodajte čebulo in posušene paradižnike ter pražite, dokler se čebula ne zmehča in se sprostijo okusi.
- Prilijte juho in smetano ter dodajte paradižnikovo mezgo.
- Premešajte in omako počasi kuhajte 5-7 minut. Postala bo gosta, žametna in zelo aromatična.
- Omaki dodajte testenine, premešajte in skupaj segrevajte 1 min.
- Potresite s parmezanom in ponovno nežno premešajte.
- Začinite s soljo in poprom ter postrezite vroče, po vrhu potresite zelišča.
Ta jed je kot nalašč za večerjo v dvoje, prijeten “filmski večer” ali kot jed za goste, ko želite navdušiti brez prevelikega truda. Testenine so čudovite – sijajna tekstura smetane, koščki sušenega paradižnika, podobni granatnemu jabolku, zlata slanina in zelišča ustvarijo slastno sliko za Instagram.
