Fotografija: iz odprtih virov
Zaradi nežnega kremastega okusa v kombinaciji z aromatično papriko je ta jed okusna in zdrava.
Sladka paprika, polnjena z brinzo, je slan, preprost in enostaven prigrizek.
Zaradi nežnega kremnega okusa v kombinaciji z aromatično papriko je ta jed okusna in zdrava. Izberite papriko manjše velikosti.
Recept
Sestavine:
- sladka paprika 500 g
- brindza (soljena) 400 g
- trdi sir 80 g
- piščančja jajca 3 kosi.
- česen 4 stroki
- mleta paprika 0,5 žličke.
- oljčno olje
- svež peteršilj.
Priprava:
- Papriko operite, odstranite rep in semena.
- Peteršilj sperite pod tekočo vodo in sesekljajte.
- Olupite česen in ga pretlačite skozi stiskalnico.
- Trdi sir naribajte na drobnem strgalu.
- V skledi z vilicami zmečkajte brizgo, dodajte jajca, česen, papriko, peteršilj in premešajte.
- Paprike nadevajte tako, da jih ne napolnite pretesno, po vrhu potresite trdi sir, položite v pekač in pokapajte z oljčnim oljem.
- Pecite v pečici, ogreti na 180 stopinj, 35-40 minut.
