Sladke paprike, polnjene z brinzo: recept za slan prigrizek

Fotografija: iz odprtih virov

Zaradi nežnega kremastega okusa v kombinaciji z aromatično papriko je ta jed okusna in zdrava.

Sladka paprika, polnjena z brinzo, je slan, preprost in enostaven prigrizek.

Zaradi nežnega kremnega okusa v kombinaciji z aromatično papriko je ta jed okusna in zdrava. Izberite papriko manjše velikosti.

Recept

Sestavine:

  • sladka paprika 500 g
  • brindza (soljena) 400 g
  • trdi sir 80 g
  • piščančja jajca 3 kosi.
  • česen 4 stroki
  • mleta paprika 0,5 žličke.
  • oljčno olje
  • svež peteršilj.

Priprava:

  1. Papriko operite, odstranite rep in semena.
  2. Peteršilj sperite pod tekočo vodo in sesekljajte.
  3. Olupite česen in ga pretlačite skozi stiskalnico.
  4. Trdi sir naribajte na drobnem strgalu.
  5. V skledi z vilicami zmečkajte brizgo, dodajte jajca, česen, papriko, peteršilj in premešajte.
  6. Paprike nadevajte tako, da jih ne napolnite pretesno, po vrhu potresite trdi sir, položite v pekač in pokapajte z oljčnim oljem.
  7. Pecite v pečici, ogreti na 180 stopinj, 35-40 minut.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Najboljši nasveti in življenjski triki